Idag har det inte blivit mycket gjort. Jag har stökat på lite här och där mellan regnskurarna. Rensat en del av en rabatt, planterat anemoner i ytterkant på pionrabatten, märkt upp och tagit ner en del växter till plantboden städat lite runt växthuset men ingenting har blivit riktigt klart.

Nu på kvällskvisten gav jag upp och gick en runda med kameran istället. Vårkragen sjunger på sista versen och blommar helt enormt.

Det börjar bli halvtomt i växthuset för nu har många växter burits ut. Kvar därinne är Tomatplantor, Dahlior, Fuchsior och några lådor med perenner som jag har på tork. Fuchsian ‘Naughty Nicole’ blommar med rosa/lila stora blommor.

I rabatten som gränsar till golfbanorna har jag några favoriter. Det är en sorts vallört (kaukasisk troligen) som har röd/vita blommor. Den bildar en kraftig tuva och blommar tidigt.

Lite längre bort blir den här rabatten mer grusig och där har jag planterat Jovibarba som är en häftig växt.

Som stora kottar sticker dom upp ur rabatten. Till skillnad från taklök verkar denna “få sina barn” mellan de köttiga bladen.

Jag slänger ett öga i de rabatter jag ännu inte hunnit rensa och där är det blått minsann. Styvmorsviolen trivs verkligen hos mig. Här är ju mest nygjorda rabatter på åkermark och då blir det lätt så här.

Den är helt underbar men i morgon måste jag börja rycka bort den så att jag kan se vad det finns för perenner under allt det blå. Men innan jag börjar rensa kommer jag att plocka en jättebukett till köksbordet.