En regnig dag, lite blåst och trädgården ser som skrutt. En del riddarsporrar har knäckts och pionerna har gjort sitt. Visst är det fortfarande en hel del perenner som blommar och mycket som är i knopp och kommer att blomma om några veckor för än är det ju mycket kvar av sommaren. Nu börjar dahliorna att blomma också så visst har jag en hel del blomning att se fram emot.

Jag ansade en av mina få sommarblomsrabatter igår kväll och den blev som “ny”. Där blommar rosenskära, blå salvia, heliotrop och petunior och de kommer att blomma till frosten tar dem. Jag tycker det är ettåringarna som verkligen ger trädgården färg och liv. De här rabatterna kan man ju förändra från år till år och det är himla roligt.

Nu har jag en bas av bra perenner och istället för att få förändring genom att ideligen köpa eller så mer perenner ska jag nog ha lite mer sommarblommor nästa år. Här nedan snokört och trumpetblommande lejongap, båda helt bedårande tycker jag. Det är två enkla ettåringar som man kan direktså ute.