Dagarna går fort och det är redan fredag igen, blommig fredag. Veckans tema är svamp.

Svampplockning är bland det roligaste jag vet och jag har vandrat i skogen åtskilliga timmar den senaste månaden. Det blir säkert många vändor till för nu är trattkantarellerna som bäst. Mitt förråd av torkade trattkantareller räcker nog en par år nu men man kan ju alltid ge bort till dom som inte har tid att plocka. Vem vet, det kan ju bli torka och svampmissväxt nästa år…

Det är något fascinerande med svampar tycker jag. En del får det att vattnas i munnen, andra är skrämmande vackra och vissa för mig direkt till sagans värld.

Av trattkantarellerna kan man koka den godaste soppan. Rekommenderas! Ta med svampkorgen och ha en skön helg i skogen. I år är det bara att gå ut och hämta, det finns hur mycket svamp som helst.

Fler trevliga bloggar om svamp hittar du i Roses and stuff.