Idag är det fredag och det betyder att det är nytt tema i Blommig fredag. Dagens tema är “Diamanter är inte eviga” och det får mig att tänka på sådant som ger trädgården lite extra färg och flärd hela sommaren.

Större delen av mina rabatter är fyllda med perenner. Där blommar det periodvis mycket fint, ibland bara lite eller inte alls och då får man tänka på bladverket. Jag gillar verkligen perenner, tycker det är nåt visst med att vänta och titta efter att en speciell växt ska börja blomma. Ibland lyckas man få till det så att växternas blomning byter av varandra men det är inte alltid så.

Därför har jag tre rabatter som är vigda åt sommarblommor. På så vis kan jag åstadkomma en viss förändring i trädgården varje sommar med olika höjder, färger och former. I år har det varit mycket rosa och till nästa år tänker jag mig blått. Här är några av årets rosa diamanter.

När man planterar sommarblommor är det eg bara fantasin som sätter gränserna. Om något inte blir riktigt som man tänkt så gör man på ett annat sätt nästa år. För mina trädgårdens diamanter är inte eviga.

Ser fram emot en fin helg utan regn nu så att jag kan kompostera vidare. Jag önskar alla detsamma med eller utan trädgårdsarbete..

Du hittar fler bloggar i temat här Roses and Stuff